CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Jumaat, 28 Disember 2012

Kek 3D / 2D Ladybird theme dan jadual kelas memasak 2013

Salam Jumaat, bie kali ni nak berkongsi gambar kek separuh 3D dan separuh 2D, kira separuh kek biasa dan separuh lagi kurang biasa...pelik bunyi dia pula..kek ini ditemaph sendiri oleh pelanggan bie khas untuk majlis pertunanagannya... saudar mohd shakell..pakar i.t primeworks! selamat melayan gambar..
Inilah dia gabungan 3D dan 2D.. tema ladybird ini merupakan kegemaran saudara Mohd Shakell dan temannya , saudari Marina.. Kepada yang berminat boleh hubungi Hotline 0127144840 Salam sejahtera kepada anda yang berminat mengikuti kelas chef obie wan.Jadual kelas untuk Januari 2013 telah siap kepada yang berminat boleh membuat tempahan tempat untuk menghadiri kelas, Pada Januari 2013 Obie akan mengadakan kelas Asas Baking ( Baking for beginners ), Kelas Asas Membuat Roti ( Basic Bread Making ), Kelas membuat Rainbow kek dan Red Velvet dan kelas Manisan ( Dessert ). Jumlah Pelajar : Maksimum 10 orang pelajar sahaja ( hands on class), Manakala 15 orang untuk kelas Demo.// Hubungi : Yasmin Sanusi minbakingproject@gmail.com. SMS : 019-3805344 atau Hotline 0127144840 obie wan// Deposit : Setiap tempahan kelas akan dikenakan deposit sebanyak RM50 sahaja. Pembatalan tempahan kelas : Notis 7 hari sebelum kelas bermula.// Lokasi : Taman Cheras Indah , Kuala Lumpur- Alamat NO. 1 JALAN INDAH 1, TAMAN CHERAS INDAH, 56100 KL.// KELAS ASAS BAKING / BAKING FOR BEGINNERS 12 / 01 / 2012 SATURDAY
12 / 01 / 2013 SATURDAY Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil a.k.a obie wan Date : please refer to schedule on right side bar Time : One day course, from 10.30 am to 3.30 pm Fee : RM300.00 per person Type : Semi hands-on (some demo and some hands-on) Topic : •Preparing ingredients, cake mixing, lining cake tin, baking technique and oven use. •Baking 5 varieties of classic cakes – Sponge cake, butter cake, chocolate cake, fruit cake and lemon cheesecake. •Free recipes - will update soon. Students will be able to taste and take home cake samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers ( 2 or 3 containers) KELAS ASAS MEMBUAT ROTI / BASIC BREAD MAKING 13 / 01 / 2013 SUNDAY
13 / 01 / 2013 SUNDAY Instructor : Chef Gunawan Hj Jamil Date : please refer to schedule on right side bar Time : One day course, from 10.30 am to 3.30 pm Fee : RM280.00 per person Type : Semi hands-on (some demo and some hands-on) Topic : •Mixing the dough, kneading, rising, dividing and shaping the dough, glazing and baking. •Students will learn how to bake : Burger bun, soft roll, hotdog bun, baguette (for garlic bread), mexican bun (roti boy) and pizza. •Free recipes - Nut bread, chicken floss bread, coconut bread and raisin bread. Students will be able to taste and take home bread samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers ( 2 or 3 containers). KELAS RAINBOW KEK DAN RED VELVET KEK 20 / 01 / 2013 SUNDAY
Topic : •Students will learn how to make the Red Velvet cake and the Cream cheese frosting from scratch. •Students will learn how to make the Rainbow cake and Italian meringue butter cream from scratch. •Free recipe : New York Cheesecake & Opera cake Students will be able to taste and take home cake samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers. KELAS MANISAN / DESSERT CLASS 26 / 01 / 2013 SATURDAY
Topic : •Student will learn how to make 5 types of dessert – Vanilla ice-cream, German Chocolate ice-cream, panna cotta with mint & berry sauce, Mango mousse and tiramisu. •Free recipes : Almond brittle and Mascarpone cake. Students will be able to taste and take home food samples. Items to bring - apron, kitchen towel, pen, cake box or containers. Hotline : 0127144840

Terima Kasih

Komen
1 Komen

1 ulasan:

BINAMINDA berkata...





SAFFRON STIGMA, 1 GRAM = RM 36 SAHAJA(termasuk pos)
*15 terawal akan diberi 1 uncang teh saffron secara percuma!

Khasiat: saffron boleh membantu proses penghadaman dan menghilangkan bau mulut., menguatkan ingatan, agen anti barah,kencing manis, merawat amenia (kekurangan zat besi), mengawal tekanan darah dan kolesterol, mengurangkan risiko serangan penyakit jantung, melancarkan pengaliran darah (haid), merawat penyakit saraf, gout,keletihan, sembelit, Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi, bisa-bisa sendi, merawat penyakit saluran kencing (renal colic), kesuburan (fertility), menambah selera makan untuk kanak-kanak (increase appetite) dan ia turut digunakan sebagai perangsang tenaga batin dan penenang (sedative),Menyembuhkan sakit perut, pening, sakit gigi, sakit mata dan pelbagai penyakit lain..

Boleh digunakan dalam masakan:Dibubuh dalam masakan seperti nasi beriani saffron, nasi ayam saffron, nasi minyak saffron, nasi arab mandi,ayam/kambing kuzi,ayam/daging kari.
-Dibubuh dalam susu dan teh panas

Cara-cara menggunakan;

6 stigma (filament) za'faran untuk 500ml air. Boleh dicampurkan dengan apa juga jenis minuman. Sekurang-kurangnya 2 kali sehari (pagi dan malam). Sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur dan selamat diambil oleh ibu-ibu mengandung


untuk tempahan:www.zouksaffron.lot.my atau sms ke 014-6245 445 atau inbox ke zouksaffron@gmail.com

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign