CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 5 Februari 2014

DIY : Resepi Coklat Hazelnut Praline atau Joo Hazelina Praline



Assalammualaikum wbt,

Terima kasih melawati blog bie hari ni..
mmmmm...kalau sebut aje coklat korang mesti suke kan..
tak kire tua , mude atau sedang-sedang usie sumer suke coklat..
okaylah hari ni bie sharing resepi mudah coklat hazelnut praline atau bie beri name..
joo hazelina praline..

Selamat mencube..
 bie dah try upload pic coklat joo hazelina praline ni..tapi agar sukar plak ..
x mengape akan bie cube lagi utuk upload picnye..


okay berjaye juge upload pic..

Joo Hazelina Praline

Bahan

250gm Coklat Susu ( dicairkan )
50gm Coklat Gelap ( dicairkan )
80gm Pes Kacang Hazelnut ( pes pralin )
Pewarna Kuning emas
Acuan coklat

Cara membuat

1.Gunakan berus, celup pada pewarna kuning emas dan sapu dalam bekas  acuan coklat.Bentuk Acuan coklat terpulang kepada citarasa anda.

2.Gunakan Kertas Piping , Picit sedikit coklat gelap yang telah dicairkan didalam acuan yang telah disapu pewarna kuning emas dan biarkan ia mengeras sedikit.

3.Campurkan coklat susu bersama pes kacang hazel dan kacau sebati.

4.Tuangkan campuran coklat susu ke dalam acuan coklat.

5.Keraskan coklat dalam peti sejuk 15-20 minit.


6.Apabila telah mengeras keluarkan daripada acuan.

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign