CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 11 Mac 2014

Kelas Masakan Lauk Pauk Berasaskan Ayam 2014


Masakan Gerai , Restauran , Katering dan Hotel :

Modul Masakan Lauk Pauk Berasaskan Ayam ( local )

Pilihan :

Ayam Masak Rendang
Ayam Masak Kari ( India Selatan/ India Utara )
Ayam Masak Kicap
Ayam Masak Kalio
Ayam Masak Merah
Ayam Masak Tomato
Ayam Masak Paprik
Ayam Masak Lemak / Lemak Cili Api
Asam Pedas Ayam ( Johor / Melaka )
Ayam Goreng Berempah
Ayam Masak Kalio
Ayam Masak Hijau
Ayam Masak Sambal
Ayam Masak Tiram
Ayam Masak Berlada
Ayam Masak Masam Manis
Semur Ayam Bumbu Merah
Semur Ayam Bumbu Gurih
Ayam Masak Madu
Ayam Masak Merah Madu
Ayam Masak Ungkep
Ayam Masak Ketuk / Berempah
Ayam Masak Kuzi
Ayam Masak Betutu ( Bali )
Ayam Masak Halia
Ayam Masak Mentega
Sup Ayam Mamak
Sup Ayam Melayu
Ayam Pandan

Merujuk Menu diatas- Pelajar perlu memilih 8 jenis masakan.
8 jenis masakan yang telah dipilih perlu diberitahu kepada
chef.

Tenaga Pengajar : Chef Obie

Masa : 11 pagi hingga 3 petang

Tarikh : Hubungi Hotline 017 2260719 untuk menetapkan tarikh kelas.
Kelas diadakan Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad.

Hanya Public Holiday dan Hari Jumaat Tiada Kelas Masakan.

Terbuka Dan Tiada Had Umur

Yuran @ Fee kelas : Hubungi 017 2260719

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Deposite Yuran Kelas RM xxx perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )






Terima Kasih

Komen
4 Komen

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam chef,

Terima kasih - kerana mengadakan kelas lauk pauk ini.
Tercari cari sifu sifu yg sudi berkongsi ilmu,dijumpakan juga Syukur

Chef Obie berkata...

Waalaikumussalam wbt,

Time kaseh juge kerana sudi melayari blog chef obie,
Kelas lauk pauk ini diadakan kerana permintaan daripada pelajar yang menginginkan chef adakan kelas masakan ini.
Suka cita chef mengadakan kelas ini dan sentiasa mengalukan kehadiran pelajar atau peserta.

peace

mojo berkata...

Terbaek...
la cef..
Maaf nak komen tak banyak about u cef tapi boleh cakap u memang best all about food and something extra that u r so sweet and cute, friends say that she joint ur classes last year ...n so friendly n sempoi x kedekut knowledge...
Boleh beri special price 4 ur class cef?/?/?/¿;??? Just kidding

Chef Obie berkata...

Assalammualaikum wbt,

Pertamenye- nak ucap terima kasih kerana melawat blog chef obie yang biase-biase ni,
( merah muke ni- bile ade orang kate sweet n cute- idong boleh berdarah hahaahah...tak perlu lah tulis macam ni segan chef maklumlah Gen Y .. dah tue )

Mengenai beri special price utk kelas chef,..
memang ada- tapi hanya untuk kelas persendirian @ personal seperti di atas,

Jika berminat boleh joint kelas chef, paling tidak pun boleh bantu war-warkan kelas chef pada teman.

Terima Kasih Sekali Lagi , peace yo!

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign