CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 20 Mei 2014

Resepi Pau Sambal Popular Dan Buat Duit!




Bahan-bahan Doh:

3 cawan tepung gandum
2 sudu teh yis kering(mauripan) 
-dibancuh dengan 1/4 cawan air suam yang dicampur dengan 1 sudu besar gula. Biarkan dalam mangkuk hingga berbuih(10 minit)
2 1/2 sudu besar margerin atau lelemak sayuran (shortening)
1 biji telur
1 biji kentang, direbus dan dilecek halus
1/2 cawan air dicampur secubit garam


Cara-cara:

1. Masukkan tepung ke dalam mangkuk besar. Masukkan telur, campuran yis, margerin,shortening dan kentang ;

2. Campurkan semua bahan menggunakan tangan dan uli perlahan-lahan. Uli hingga adunan licin dan tambah air sedikit demi sedikit, jika adunan terlampau kental.

3. Uli lagi hingga adunan sebati dan licin. Biarkan di dalam mangkuk dan tutup dengan kain. Biar 15 minit.(boleh tutup dengan plastik-apa yang penting kite tak mahu
doh menjadi kering)

4. Buka tutup dan tumbuk adunan untuk mengeluarkan udara. Uli lagi dan bentuk bulat-bulat dan tekan sedikit agar bentuk pau sedikit leper. 
Boleh juga dicanai setebal 1 sm dan diterap bulat-bulat.

5. Sediakan dulang yang ditabur rata sedikit tepung. Letakkan pau di dalam dulang dan biar 10 minit sebelum digoreng.

6. Panaskan minyak yang banyak di dalam kuali. Guna api Perlahan. Goreng pau sambil
diterbalikkan sentiasa agar pau masak rata. angkat bila warna pau keperangan.

7. Belah pau telah digoreng, isikan sambal ikan bilis dan timun. 

resepi sambal tumis ikan bilis ...Insyaallah obie sharing..coming soon yea..


Buat Duit Dengan TEPUNG HAIRAN

Kepada anda yang berminat menceburi perniagaan membuat pelbagai jenis kek dengan hanya menggunakan satu jenis tepung segera @ lebih dikenali dengan nama Tepung Hairann



"Chef Obie sebagai Duta Tepung Hairan"


Sukacita chef obie berkongsi pelbagai resepi menarik yang boleh dihasilkan hanya menggunakan Tepung Hairan, chef obie telah Berjaya memvariasikan tepung hairan menjadi lebih 60 produk seperti kek red velvet ,kek coklat Badam Moist,kek coklat mocca moist kek,coklat crumble muffin, coklat crunchy cookie dan pelbagai lagi 


Hanya perlu campur air dan minyak mampu menghasilkan kek coklat moist yang sedap dan menyentap selera!

Tepung Hairan yang dijual pada harga berpatutan dan telah 4 tahun berada dipasaran menjadi pilihan usahawan online tempatan.Kini telah menjadi buah mulut peminat-peminat kek tempatan kerana keenakan dan kesedapan kek yang dihasilkan daripada tepung hairan!

Jangan Terlepas Peluang Bersama Team kami! 


Pendaftaran Ahli RM68.00 sahaja

Kami mengalu-alukan anda sertai kami
sebagai agen & sub agen!
Pelbagai privillage menanti anda!

Kaki bisnes seluruh Malaysia.. Jom Join Tepung Hairan

Testimoni pelanggan Tepung Hairan!








Tepung Hairan Coklat Moist...Paling luar biasa dan menghairankan 
Tepung ini mampu mampu dijadikan lebih 60 jenis kek,cookies,muffin, cupcake dan pelbagai lagi...
malahan brownies yang mantap juga boleh dihasilkan .

Kepada anda yang berminat untuk mendapatkan tepung hairan 
atau ingin menjadi agen di seluruh Malaysia juga Sabah & Sarawak 

Puan Roazura : 019 2912915 / whatsApp

order@tepunghairan.com





Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign