CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Sabtu, 13 September 2014

Resepi Kek Komersial - Kek Hazel Sandwich Chef Obie


Kek  Hazel Sandwich

Bahan Kek :

1 Paket Tepung Hairan
1 cawan @ 250 ml  Air
½ cawan @ 125 ml Minyak Masak
¼ cawan Serbuk Kacang Hazelnut
Sponge Kek secukupnya

240 gm Mentega
60gm Gula Kastor
60 gm Serbuk Badam

Cara Membuat :

1.Masukkan air, minyak , serbuk kacang hazelnut ke dalam tepung hairan, kacau sebati.Masukkan adunan ke dalam bekas@loyang pembakar 7 inci bakar pada suhu 160’c selama 35-40 minit Siap sejukkan dahulu.

2.Pukul mentega bersama gula hingga kembang, masukkan serbuk kacang hazelnut, pukul sebentar.



3.Sponge kek dijadikan base dan topping kek,sapukan krim kemudian letak kek coklat ditengah sapukan krim lagi dan akhir sekali sponge kek, hias mengikut kreativiti.



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign