Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Jumaat, 27 Februari 2015

Salam Jumaat : Zikir Harian & Ceramah Ustaz Kazim Elias UKE

Salam Jumaat : Zikir Harian


JUMAAT :
 YA ALLAH – 100- 1,000 KALI, ALLAH HAMPIR KEPADA KITA, ALLAH BERI KITA SOLAT, ISLAM, RAJIN, SUKA, LAZAT, BERAMAL IBADAH, TIDAK MALU TUTUP AURAT BAGI PEREMPUAN.
SABTU :

 LAA ILAHA ILLA ALLAH – 100-1,000 KALI,


SENANG HATI, AMAN DAN TENTERAM.
AHAD :
YA HAYYU YA QAYYUM – 100-1,000 KALI,

ALLAH HIDUPKAN KITA DAN BERI PELIHARAANNYA.
ISNIN : 

LAA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLA HIL ALIYYIL AZIM – 100-1,000 KALI,


SATU KALIMAT UMPAMA SATU BUKIT UHUD. BANYAK KALI SEBUT HILANGLAH SIFAT MENUNJUK-NUNJUK, KEJI, RIAK, TAKABBUR, SAYANGKAN DUNIA DAN SEBAGAINYA.
SELASA :

 ALLAHUMMA SOLLI ALA MUHAMMADIN ABDIKA WARUSULIKA NABIYYI WA UMMIYYI WA’ALA ALIHI WASOHBIHI WABARIK WASALLIM –100- 1,000 KALI,

ALLAH AMPUNKAN DOSANYA SATU TAHUN (KALAU NAK PENDEK SELAWAT KE ATAS NABI)
RABU : 

ASTAGHFIRULLAH AL’AZZIM AL-LAZI LAA ILA HA ILLA HUWAL HAYYUL QAYYUM –100- 1,000 KALI,


SATU KALI SEBUT HILANG SATU TITIK HITAM DALAM HATI KITA. SATU TITIK HITAM ADALAH DARI SATU DOSA, JIKA TIDAK MEMINTA MAAF (MENGHILANGKANNYA) WALAUPUN SEMBAHYANG,KITA AKAN MASUK NERAKA SELAMA MANA TITIK HITAM TERSEBUT BERADA DALAM HATI KITA.
KHAMIS :

 SUBHANALLAHIL AZIMI WABIHAMDIH – 1,000 KALI,


ALLAH AMPUNKAN DOSA SEBANYAK BUIH DILAUT, DAN SATU KALI SEBUT TUMBUH SATU POHON SYURGA UNTUK KITA DI TAMAN SYURGA.

kredit : zikirharian

chef obie juga berkongsi video ceramah Ustaz Kazim Elias
tajuk : Mukjizat Rasulullah & Amalan -amalan Zikir.




Terima Kasih

Salam Jumaat : Tazkirah Ustaz Kazim Elias UKE

Salam Jumaat : Tazkirah Ustaz Kazim Elias UKE

Assalammualaikum wbt,
Semoga perkongsian chef obie  dari tazkirah UKE 
ada manfaat bersama.

InshaAllah
























Terima Kasih melayari blog chef obie , chef kongsikan video ceramah Ustaz Kazim Elias - Sempurnakan Iman , Akhlak dan Akidah


Facebook : chefobie untold
Instagram : chef_obie_official
website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com

whatsapp : 0172260719




 kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah



Terima Kasih

Khamis, 26 Februari 2015

Never Give Up , Believe In Yourself : 1000,000 views blog kesayangan chef obie


Hari : Khamis Malam Jumaat 26 / 02 / 2015
Masa : 8 malam
Views Blog chefgunawanmalaysia.blogspot.com : 1 000, 078




Assalammualaikum wbt ,
syukur Alhamdulillah hari ini kite masih diberi peluang
menjalankan pelbagai aktiviti dengan selesa.
Walau cuace diluar tu agak panas..tak ade ape r..panas dunia la katakan.

Malam ni chef obie ingin mengucapkan jutaan terima kasih kerana
kesudian anda semua melayari blog chef obie yang biase-biase ini...
walaupun gaya tulisan tu tak r macam tulisan dalam buku sekolah mahupun buku universiti..heeee



tapi ramai yang telah menggunakan info-info yang vhef obie kongsikan sebagai panduan.
InshaAllah mudah-mudahan anda semua yang mendapatkan info dan menggunakan nya sebaiknya
chef obie dapatlah tempiasnye..sikit pun tak ape la.




Sepanjang chef berkongsi pelbagai info berkaitan Food Industry dalam blog kesayangan ni , pelbagai
pengalaman pahit dan manis walau blog ni usia baru la setahun jagung.

Tahun pertama blog ini dibuat hanya diisi info yang agak tak berape best la..
info yang diisi hanyalah jadual kelas membuat kek dan jadual membuat roti chef obie.
pastu sedikit la info cara membuat kek...heeee malulah nak cakap atau nak cerita...




chef memang tiada pengalaman membuat blog, chef hanya try and error.
Pasti ada yang tahu..chef tak reti untuk menjarakkan setiap perkataan yang telah ditaip, malah tiada selang antara perenggan untuk kelihatan kemas.huu...senang kata sesiapa yang termelawat atau tak sengaje
layari blog chef ni, pasti tak akan datang lagi.

Sedihkan...



Blog chef obie dilahirkan pada 20 / 08 / 2011
Catatan pertama ialah : Bakery Pastry & Confectionary , Baking Class , 3D Cakes & Cooking Demonstration kira macam ni la tajuknye...huuu 




Kalau nak tau.. pengunjung yang hadir dalam sebulan hanya 6 orang , paling banyak pun 11 orang atau 11 views, 6 atau 11 views sahaja dalam sebulan? kelakar kan... tapi walau chef agak jahil dalam berblog ni chef ade ikhtiar juge dengan membeli buku dummies for blogger , bertanyakan kawan-kawan yang kerja I.T ni..tapi rata-rata bz ..kalau die oarng tunjuk ajar dari HP memang r chef tak faham... 

views yang sedikit ini berlarutan sehingga awal 2013.

Jadi boleh bayangkan tak ramai yang melayari blog chef dari hujung 2011 sehingga awal 2013,




Tetapi sesuatu yang luar biase berlaku.. hujung Januari 2013, tetibe views meningkat dari 11 views sebulan kepada 34,000 ! dari sehari belum tentu ada yang datang melawat blog chef ..tetibe meningkat 115 , 567 , 780, 1800, 2400, 3890, dan ++++ SubhanAllah memang agak terkejut dan takut pun ada,sehinggakan seminggu chef tak nak buka atau updated apa2 info dalam blog,




Paling tak disangka..apabila ada yang terus menghubungi chef obie ,siap marah-marah..chef kenapa tak updated blog? saya layan blog chef dah dua tahun tau...please updated your blog...
Terharu betul chef...bermula hari tu chef cuba updated walau kadang tu hanya info aktiviti chef aje




Malah ada yang menghubungi chef dari dalam dan luar dari Malaysia , semata-mata imgin mengucapkan rasa Terima Kasih kerana berkongsi resepi yang menjadi!




Malah dari blog chef inilah..chef menerima pelbagai latarbelakang students , adri merata Malaysia ,Sabah & Sarawak, dari Arab Saudi..Malah Isteri Menteri Kesihatan Maldives Madam Fathma juga 2 kali datang belajar dengan chef dan 2 kali juga die hantar anak die belajar dengan chef obie. 
Tak salah kalau chef inform kepada anda..selebriti chef Malaysia pun ada yang datang belajar personal dengan chef yang mude rumaje ni heee...perasan mude pui!










Malah student dari United Kingdom , Singapura dan Brunei Darussalam juga rajin menghubungi chef semata-mata info yang chef sharingkan dapat membantu mereka dalam karier...Alhamdulillah  sedap juge mendengarkan.

Paling seronok juga apabila media TV , media cetak ,media sosial juga memberi sokongan kepada chef obie...anda semua Terbaik!

TV pertama chef obie keudara secara LIVE ialah TV3 Rancanangan Wanita Hari Ini.
yang ke dua juga TV3 dalam Malaysia Hari Ini sempena Mothers Day
ketiga TV2 Hero Dapur dan selepas tu..ada beberape undangan yang tidak dapat chef penuhi, InshaAllah next time !



Suratkhabar pertama chef obie keluar ialah The Sun , kedua The Malay Mail...mmm mase tu chef rase pelik sikit sebab nape surat khabar orang putih aje yang nak jemput chef obie keluar...tak lama tu
suratkhabar melayu pertama yang sudi menjemput chef obie keluar iaitu..harian Metro! terima kasih yea..heee

Manakala majalah masakan pertama..Ialah Majalah Aroma , kemudia Mingguan Wanita , SAJI dan RASA.







Okaylah..InshaAllah , next week chef obie akan buat Giveaway..dan penaja hadiah juge sedang dikumpulkan...jadi anda yang alert dan sentiasa menyokong chef obie ni...join ok.
sebab chef obie nak beri hadiah suke-suki... lebih kurang 60 Hadiah akan diberi kepada anda yang setia menyokong blog chef obie dan secara langsung membantu karier chef obie juga.




Salam sayang selalu.. maaf sekiranya chef secara sengaja atau tidak tulisan chef yang pasar ni menyakiti hati  anda!

Sila alert dengan penulisan diatas yea..sebab Soalan Berpandukan info-info kat atas ni  tau..

Assalammualaikum wbt

Never Give Up , Believe In Yourself





Facebook : chefobie untold
Instagram : chef_obie_official
website : chefgunawanmalaysia.blogspot.com

whatsapp : 0172260719


PRODUK 2017



Korang yang menjaga kebersihan diri dan kecantikan dan kehensaman. Chef obie nak rekemen satu produk yang alami atau semulajadi natural gitew...Brand  ROOTS HOMEMADE B&B , memang tiada dipasaraya - hanya ada melalui online ordering , dibuat secara eksklusif ..kawan chef ni pakar kecantikan alami jadi ...produk yang dihasilkan juga natural dan berkualiti ..Confirm TIADA ALKOHOL , TIADA PARABEN , TIADA SINTETIK AROMA , TIADA SLS atau bahan TERLARANG ! YANG PALING PENTING.. SCRUB YANG PALING " FRIENDLY" UNTUK muka menggunakan minyak badam tulen.
Nampak kan pix di atas ,
Yang sebelah kiri tu 
1.LIME ROSEMARRY FACE SCRUB 100 gm
Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk yang sensitif ! chef bukan nak puji lebih dengan produk ni , sebab chef adalah pengguna tegar produk ni , maklumlahlah kulit mudah sunburn dan berminyak.Tetiba kawan rekemen kan produk ni...Try lah guna pakai..tengok seminggu 3 kali pakai..kulit muke ni..warna gak sekata dan yang jelas, rasa fresh & cleans. Satu lagi..baunya yang segar dan aromatik buat korang jatuh hati punyela...
Bahan buatan dari minyak badam sweet , minyak rosemarry , gula , Lime Zest , minyak Lemon dan Frankincence oil...korang try la sapu di muke...dan bilas dengan air !
Yang Tengah 
2.RELAX & REPAIR SCENTED BATH SALT 100gm
Yang ni pulak..memang awesome...fungsi membuang sel kulit mati dan menyegarkan selain aroma terapi relaxing yg bikin korang layan punye... Cara guna senang aje , ini untuk rendaman kaki dan membersihkan kaki..kurang perlu campur sedikit bahan ni dalam air suam , dan rendamkan kaki lebih kurang 15 minit , jangan terkejut bila air bertukar warna..dan kaki korang pun bertukar warna ..dan bersih..tinggal korang gosok-gosok sikit kat permukaan kulit kaki, tumit dan bilas dengan air.
Bahan buatan dari Garam Himalaya , Garam Epsom , minyak badam sweet , peppermint oil , Orange oil , cedarwood oil , Lemon oil dan menthol crystal
Yang Kanan  sekali
3.LIME ROSEMARRY BODYCRUB 100gm
Yang ini korang yg ade daki dibahagian leher mahupun gelap di bahagian tersebut , ketiak yang gelap kerana penggunaan deodorant..inilah jawapan kepada permasalahan korang tu , guna bodyscrub ni..sapu dan gosok di bahagian tersebut selain korang sapu lah satu badan...hahah akan luntur kedegilan kulit hitam yang korang risaukan selama ini , especially kaum hawa...
chef berani rekemen..sebab chef pengguna tegar produk ni...selain akan membuat chef rase segar dan muda selalu...walau dah kertu juge ni.
chef ambik pic ni pun guna smartphone aje tiada edit-edit yea...
PRODUK YANG SESUAI UNTK LELAKI DAN PEREMPUAN unisex gitew...YANG PALING PENTING SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT...sensitif ke meletif ke berjerawat ke ruam ke gatal-gatal ke semua boleh layan....
Harga untuk 3 botol ini Hanya RM29.90 sahaja..
Produk juga mudah dibawa ke mana-mana , ke sekolah , ke pejabat , travel pi holiday , balik kampung , camping dan sebagainya...chef lagi lah sekarang ni kan banyak masa di hospital..bahagian waris tu kan..memang bwak la..produk ni,sejuk aircond..kulit kering..bila guna produk ni..kulit rase segar dan minyak semulajadi !
yea..murah dan berbaloi dari segi kualiti...produk ni ramai amoi-amoi yang pakai...kali ni nak tengok jugak awek-awek kite guna pakai selain abam-abam diluar sana ! adik-adik remaja lagi sesuai...bertambah tegang lah kulit korang kalau pakai ni !
chef setiap kali pi bath layan facial & body scrub Roots ni...natural beb !
Chef dah guna pakai..korang bila lagi ? rasa bersih dan segar...tau
Senang aje.. BERMINAT ingin menggunakan produk ni..
Jangan segan contact chef obie atau DM atau PM ...
JIKA BERMINAT NAK JADI EJEN juga boleh
ke talian Hot
0172260719

TRAVEL KIT 
3 x 100g 
Hanya RM29.90

 Relax&Repair Scented BathSalt 100g
 LimeRosemary Face Scrub 100g
 LimeRosemary Body Scrub 100g
Semua diatas ni Dalam TRAVEL KIT RM29.90

Rase Fresh & Cleans 🍍🍓🍉🍋🍊🍏
DM FOR MORE INFO


 0172260719 chef obie
Ampang.Kuala lumpur.Telok Panglima Garang
#travelkit #rootsbypchaie #homemade #natural #preorder







kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah



Terima Kasih

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign