CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 12 Oktober 2015

DIY Resepi Asam Pedas Tetel Melaka


Share & LIKES

Isu 7


RESEPI ASAM PEDAS TETEL MELAKA chef obie

Bahan Kisar 
Bahan :

500gm Tetel Lembu
1 Bawang merah 
1 ulas Bawang putih
1 inci Halia
1/2 inci Kunyit hidup
1/2 sudu kecil Lada hitam 
1 cawan Cili kering dikisar
1 batang serai diketuk
1/2 cawan Air asam jawa
Daun Limau Purut
1 biji Ubi kentang potong dadu
Garam Dan Gula secukup Rasa

Cara Penyediaan :

Tumis bahan kisar sehingga naik baukemudian masukkan cili kering , serai dan Tumis hingga garingApaBila telah garing garing, masukkan daging tetel . Kecilkan api, tutup periuk tunggu hingga air daging keluar, Bila air kering, tambah air lagi sehingga daging tetel empuk bersama ubi kentang.Daging sudah empuk, masukkan air asam jawa.Masukkan Daun Limau Purut.Masukkan Garam Dan Gula secukup rasa,Siap untuk dihidang.



LIKES PAGE : Small Plate

SMALL PLATE BY CHEF OBIE

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign