CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 1 September 2016

Resepi Berasaskan Ikan : Tilapia Panggang Tazikki ( Menu Diet & Sihat )

Anda yang mementingkan 
pemakanan bolehlah mencuba resepi istimewa daripada chef obie ini , resepi ini juga telah dikongsikan dalam media cetak untuk Isu Diet & Menu Sihat.
chef obie suka mempelbagaikan penggunaan bahan mentah walaupun ia simple atau mudah 
dalam penyediaan hidangan , yang penting sampai temanya dan amat sesuai
diguna pakai.  chef obie juga pernah
berkhidmat sebagai penyedia hidangan kepada pesakit " high class" untuk salah sebuah "Hospital Pelancongan" terkemuka negara.Chef obie bekerjasama dengan dietition dan pakar pemakanan 
dalam menyediakan menu dan hidangan mengikut Diet Pesakit.
Anda perlu yakin menggunakan menu-menu yang chef obie kongsikan ini , ia sesuai untuk anda yang sedang 
menguruskan berat badan , aktif kan kardiology ( jantung ), 
ingin fitkan badan supaya sihat segar dan kelihatan cantik , yang penting sukatan makanan anda
dan cara mengurus menu seharian anda . 
Ingat Anda perlu makan 5 x sehari tapi - bersukatan dan berlawanan 
dalam hidangan.

Jom cuba Hidangan istimewa chef obie ini 

RESEPI TILAPIA PANGGANG TAZIKKI


Hidangan untuk 2 orang 

Bahan

2 ekor ikan talapia ( dibersihkan )
1 sudu besar Serbuk Cayyene
1 sudu kecil serbuk lada putih
1 sudu kecil serbul lada hitam
1 sudu besar minyak zaitun
Garam secukup rasa

Bahan Tazikki

1 batang mentimun jepun ( dipotong dadu kecil-kecil )
4 sudu besar yogurt
1 sudu besar perahan lemon
1 biji bawang kecil ( dicincang )
Herba Dill sedikit
Garam secukup rasa

Cara Penyediaan :

1.Ikan tilapia yang telah dibersihkan, dilumurkan dengan semua bahan kering termasuk minyak zaitun , tidak perlu diperap.Terus panggang ikan sehingga masak.

2.Penyediaan tazikki , dalam mangkuk satukan ke semua bahan termasuk mentimun dipotong dadu sebagai asas kepada tazikki.Gaul sebati dan akhir sekali perasakan dengan sedikit sahaja garam.simpan dalam peti sejuk sekurang kurangnya 1 jam. Sebelum dihidang bersama ikan tilapia panggang.

Sedap dan mudah untuk anda buat dirumah...Selamat Mencuba


Sila dapatkan Majalah SAJI keluaran September 2016 !




 IG : chef_obie_official
whatsapp 0172260719
Whatsapp Cooking Group ( smallplate cooking group SCG )
email :gunawan.jamil@gmail.com

website: chefgunawanmalaysia.blogspot.com
malaysiapropertiespure.blogspot.com








Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign