CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Sabtu, 17 September 2016

RESEPI KEK SPARTA TUILE A.K.A KEK BADAM TUILE

Share & LIKES



Majalah SAJI : KEK SPARTA TUILE  @ kek badam tuile

Resepi Kek Popular Chef Obie 
Kek Sparta Tuile a.k.a kek badam tuile


Bahan Krim ;

240 gm  Mentega / Marjerin
80gm  Gula
40 gm Gula kastor
100 gm Serbuk Badam
200 gm Badam Madu
Tuile sebagai hiasan

Bahan Kek :
1 3/4 cawan Tepung Kek
1/2 cawan Serbuk Koko Van Houten
1/2 cawan gula castor
1 cawan @ 250 ml  Air
½ cawan @ 125 ml Minyak Masak
½ cawan Badam Cincang


Cara Membuat :

1.Masukkan air dan minyak ke dalam tepung ,koko,gila castor dan badam cincang, kacau sebati.Masukkan adunan ke dalam bekas@loyang pembakar 7 inci bakar selama 35-40 minitSiap sejukkan dahulu.

2.Pukul Mentega bersama gula perang dan gula kastor sehingga kembang, masukkan serbuk badam,pukul sebentar.

3.Paipkan atas kek coklat moist badam mengikut kreativiti.Anda juga boleh jadikan kek berlapis .Hiaskan dengan Badam Madu Sejukkan.
Follow my ig : chef_obie_official

website: chefgunawanmalaysia.blogspot.com






Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign