CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 1 September 2016

Resepi Pasta Popular : Duo Pasta Spaghetti & Tagteliatte ( Menu Diet & Sihat )

Anda yang mementingkan 
pemakanan bolehlah mencuba resepi istimewa daripada chef obie ini , resepi ini juga telah dikongsikan dalam media cetak untuk Isu Diet & Menu Sihat.
chef obie suka mempelbagaikan penggunaan bahan mentah walaupun ia simple atau mudah 
dalam penyediaan hidangan , yang penting sampai temanya dan amat sesuai
diguna pakai.  chef obie juga pernah
berkhidmat sebagai penyedia hidangan kepada pesakit " high class" untuk salah sebuah "Hospital Pelancongan" terkemuka negara.Chef obie bekerjasama dengan dietition dan pakar pemakanan 
dalam menyediakan menu dan hidangan mengikut Diet Pesakit.
Anda perlu yakin menggunakan menu-menu yang chef obie kongsikan ini , ia sesuai untuk anda yang sedang 
menguruskan berat badan , aktif kan kardiology ( jantung ), 
ingin fitkan badan supaya sihat segar dan kelihatan cantik , yang penting sukatan makanan anda
dan cara mengurus menu seharian anda . 
Ingat Anda perlu makan 5 x sehari tapi - bersukatan dan berlawanan 
dalam hidangan.

Jom cuba Hidangan istimewa chef obie ini 

RESEPI DUO PASTA
Spaghetti & Tagteliatte


( hidangan 2 orang )

Bahan

100gm Spaghetti ( telah direbus )
100gm Tagteliatte / Fusili ( telah direbus )
4 biji Tomato Merah ( direbus dan dikisar )
2 sudu besar Tomato Puree
1 biji Bawang Putih cincang
1 sudu kecil Serbuk lada hitam
1 ekor Ikan Sardine yang kecil ( potong setengah dan dipanggang )
Sedikit Filet Ayam ( dipanggang kosong )
Basil segar dan thymes segar
1 biji perahan lemon
Minyak Zaitun EXTRA VIRGIN
Garam dan sedikit gula sebagai perasa
Sedikit keju parmesan

Cara Penyediaan :

1.Panaskan minyak zaitun, Saute’ bawang putih hingga naik bau, masukkan tomato dan tomato puree, biar sebentar. Masukkan lada hitam , basil segar dan thymes segar, spaghetti dan tagteliete, kacau mesra dan perasakan dengan sedikit garam dan gula.

2.Hidang bersama separuh sardine dan ayam filet panggang serta keju parmesan.


Sedap dan mudah untuk anda buat dirumah...Selamat Mencuba


Sila dapatkan Majalah SAJI keluaran September 2016 !




 IG : chef_obie_official
whatsapp 0172260719
Whatsapp Cooking Group ( smallplate cooking group SCG )
email :gunawan.jamil@gmail.com

website: chefgunawanmalaysia.blogspot.com
malaysiapropertiespure.blogspot.com










Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign