CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 30 Oktober 2016

Resepi Maruku Cheese Mixed Meletop


 
MARUKU CHEESE MIXED MELETOP !

Bahan Utama

1 Bungkus@paket TEPUNG PULUT
100 gm cream cheese/cheedar kraft / cheese block
100 gm Gula Aising
3 biji Telor
2 sudu besar Serbuk Stok Ayam @ perasa
180 gm Air sejuk

*1/2 paket kacang hijau goreng
Suku cawan Kacang Tanah goreng 

Cara Penyediaan :

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk,Uli sehingga sebati dan menjadi doh.

2.Masukkan doh maruku ke dlm acuan maruku dan goreng dgn api sederhana.

3.Siap goreng toskan,campurkan dengan kacang hijau goreng dan kacang tanah goreng.

4.Siap untuk dinikmati..nak guna untuk berniaga pun boleh.
Selamat Mencuba & Happy Depavali utk Anda yg menyambutnya.

Tips chef - Untuk menggoreng maruku sebaiknya menggunakan kuali India.Suhu kepanasannya setara & standard mengikut kemahuan tukang masak




FOLLOW MY IG : chef_obie_official

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign