CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 4 Oktober 2016

Dari Telur : Cara Memilih Telur Yang Baik


Cara memilih Telur Yang Baik dan berkualiti !
Apa yang anda perlu tahu ialah...

-Keadaan cangkang @ kulit telur tidak retak

-Ukuran telur tidak terlalu kecil dan tidak terlalu besar

-Warna telur tidak pucat atau terlalu gelap.

-Bersih dari berbagai kotoran atau pun cela

-Tektur kulit telur halus mulus dan tidak kasar


-Tenggelam di dalam air, jika dimasukkan ke dalam air telur tidak terapung

-Apabila diteropong terlihat jernih dan kuning telur ada di tengah telur

-Baunya normal tidak berbau busuk.

-Bentuk lonjong telur normal tidak bulat 

-Pilih yang dikemas dengan baik dan mengandung omega 3


Follow my ig : chef_obie_official
whatsapp : 0172260719






Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign