CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 30 Oktober 2016

Nota Hari Ini : Mula Mengambil Makanan Mengikut Sukatan Diet Sihat

Mula Mengambil Makanan Mengikut Sukatan Diet Sihat

Pagi hari ini chef di rumah mak abah 
@telokpanglimagarang 


Pagi-pagi masakkan bee hoon goreng tak pedas untuk mak dan anak buah ,
adik chef pula beli tambahan menu pebretnya- Roti canai , Kuih keria dan donut.

730 pagi - Masak Bee Hoon Goreng bersama Chicken meatball dan udang saiz sederhana, Dan air Teh O panas kurang manis.
Tambahan Roti Canai , Kuih Keria Dan donut.

* chef ambil satu senduk bee hoon goreng , sebiji kuih keria , setengah biji donut dan 1 cawan air teh o kurang manis.
Dan chef cuba minum air kosong lebih sedikit.

chef mula mengemas bilik tidur belakang , sebelum memulakan untuk masak tengah hari.
Mak abah request menu

- Nasi Putih
- Ayam Masak Lemak Cili Api
- Sayur Goreng Sawi Batang Putih
- Telur Dadar
- Sambal Belacan 
- Sambal Kicap

Nampak gaya ujian chef untuk cuba tidak mengambil masak lemak cili api ayam yang boleh bikin diet chef rosak ni....

kite tunggu aje tengah hari ini...

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign