CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Jumaat, 24 November 2017

Menu Sarapan Pagi Dan Minum Petang Simple : ROTI GORENG ALA MEDETOP

Menu Sarapan Pagi & Minum Petang Simple : ROTI GORENG ALA MEDETOP ( 5 orang )

Salam Jumaat netizen , pagi ni chef obie kongsikan satu resepi yang sangat mudah dan simple , selain sedap dan sihat !



Bahan
1 Buku Roti Putih Gardenia ( potong dadu )
1 biji Bawang besar kisar
3 ulas Bawang putih kisar
3 btg Cili kering kisar
1 sdb Ikan bilis
1 sdb Cili Flakes
2 biji Telur
Gula Garam Stok Ayam
1/2 cawan Minyak Kelapa MEDETOP
Cara Penyediaan :

 


1.Panaskan minyak,gorenf ikan bilis hingga garing.


2.Masukkan bahan kisar,tumis sehingga pecah minyak.


3.Perasakan dgn gula,garam dan stok ayam jika anda suka.


4.Masukkan Roti yg tlh dipotong dadu dan pecahkan telur ke atas roti dan kacau mesra.

 


5.Taburkan cili flakes dan siap utk dihidang.


6.Boleh dinikmati bersama hidangan ringan yang lain , chef memilih keropok ikan terengganu !


Chef Obie
Coconut Cooking Oil MEDETOP
VCO MEDETOP
chefgunawanmalaysia.blogspot.com
INSTA : chef_obie_official
+0172260719 chef obie
+0169166010 PA Nesa Priya
Kelas.Bengkel.DemoMemasak.JuriMemasak
*Testimoni

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign