Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

24 ebook Resepi Masakan, Kek , Pastri & Bakeri Popular Untuk Malaysia , Brunei Darussalam , Singapura & Indonesia



Terima Kasih kepada warga Malaysia setelah lebih 5 tahun menyokong ebook atau ebuku Masakan , Kek , Pastri Dan Bakeri  chef obie.

Kini Warga Brunei Darussalam , Indonesia Dan Singapura
Boleh memiliki 
ebook chef obie yang ditulis dalam Bahasa Melayu mudah difahami 
Serumpun Nusantara.

* Malaysia
*Indonesia
*Negara Brunei Darussalam
*Singapura


PENGUMUMAN KEPADA NETIZEN 

EBOOK-EBOOK MASAKAN DAN BAKING CHEF OBIE 

SEDANG DALAM UPGRADE,

NANTIKAN KEMUNCULANNYA DAN EBOOK TERBARU 

PADA 2018 !


STAY TUNED...






DAPATKAN FILE KIT DAN CD ROM PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN POPULAR YANG MENJADI PILIHAN NETIZEN , PENIAGA DAN USAHAWAN MALAYSIA 2015 HINGGA KINI - 2017

 

 


 
gambar hak milik sendiri & sebahagian courtesy google


Senario Online Dan Offline yang berdaya saing terutama dalam bidang perniagaan.
Telah memberi seluas luasnya peluang untuk sesiapa sahaja memulakan perniagaan sama ada secara kecil-kecilan , sederhana mahupun secara ekstrim. 


Perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan utama netizen , peniaga dan usahawan dizaman kegawatan ekonomi sekarang ini.


Mengapa perniagaan berasaskan makanan menjadi pilihan nombor satu ? selepas perniagaan kecantikan , kesihatan , kosmetik dan pendidikan ? Ya , kerana mereka yang memilih jenis perniagaan ini adalah tergolong mereka yang terang hati dan bijak .Atas tiket keperluan dan permintaan yang sentiasa ada walau keadaan kegawatan ekonomi yang teruk dan mata wang yang tidak tentu turun naiknya mahupun ketika dalam peperangan.
Manusia sentiasa memerlukan makanan dan minuman untuk kelangsungan hidup !





Sesuatu yang positif dan peluang untuk berjaya adalah SAMA RATA , hanya PERBEZAAN seseorang yang lebih berjaya dalam perniagaannya kerana adanya ilmu dalam perniagaan mahupun ilmu pemasaran online dan offline yang praktikal dan terbukti berjaya.Mereka boleh menimba ilmu dengan coach-coach pemasaran mahupun mereka yang pakar dalam mengembangkan perniagaan secara online mahupun offline.





Banyak cara kini untuk mendapatkan ilmu pengetahuan dalam perniagaan , Pihak chef obie mengambil inisiatif dengan mengeluarkan FILE KIT DAN CD ROM PERNIAGAAN yang berasaskan perniagaan makanan dengan pilihan dan keutamaan masyarakat Malaysia dalam sesuatu TREND mahupun yang COMMAND.





Kepada anda yang minat dengan perniagaan berasaskan makanan tetapi masih tercari-cari perniagaan makanan apa yang sesuai untuk anda .Disini pihak chef obie sukacita memberi beberapa cadangan yang mudah dan boleh anda cuba jalankan dan nikmatilah perniagaan yang anda cuba nanti dengan penuh istiqomah , semangat , bertabah dan tidak berputus asa.






Alhamdulillah semenjak Chef obie mula berkongsi ilmu dan membantu masyarakat dengan program-program "Community Develop" , " Bussines Develop" dalam pelbagai bentuk penyampaian telah melahirkan individu-individu berdaya saing dalam Industri Perniagaan Makanan .Sama ada dalam online mahupun offline.Tahniah kepada anda yang memang layak untuk berjaya !






Perkongsian Ilmu yang telah diadaptasikan ke dalam bentuk FILE KIT DAN CD ROM bagi MEMUDAHKAN Anda yang tidak berkesempatan berguru dengan chef obie secara live atas sebab-sebab tertentu seperti faktor geografi lokasi yang jauh , kekangan masa mahupun melibatkan kos yang tinggi dan pelbagai komitmen yang lain.






FILE KIT DAN CD ROM PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN
Pilihan Netizen , Peniaga dan Usahawan Malaysia


1. FILE KIT & CD ROM PERNIAGAAN WESTERN FOOD + STANDARD RESEPI MENU
( Restauran / Cafe / Foodtruck / Food Court / Kiosk / Gerai / Bazaar / Lunch Box etc )
HARGA RM3800



2.FILE KIT & CD ROM PERNIAGAAN MASAKAN KAMPUNG DAN ALA THAI + STANDARD RESEPI MENU
( Restauran / Cafe / Foodtruck / Food Court / Gerai / Lunch Box etc )
HARGA RM3800



3.FILE KIT & CD ROM PERNIAGAAN CHAR KUEY TEOW & KUEY TEOW GORENG + STANDARD RESEPI MENU
( Restauran / Gerai / Foodtruck / Bazaar / Pasar Malam etc )
HARGA ASAL RM1800 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM990 sahaja !



4.FILE KIT & CD ROM PERNIAGAAN SATAY  DAN SATAY FROZEN + STANDARD RESEPI MENU
( Restauran / Gerai / Frozen Food / Foodtruck etc )
HARGA RM1800 



5.FILE KIT & CD ROM ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN BAKERI + FILE MEMBUAT TEPUNG KEK & BISKUT JENAMA SENDIRI 
HARGA RM3800 



6.FILE KIT & CD ROM MEMBUAT TEPUNG KEK , BISKUT , TEPUNG GORENG CRISPY & TEPUNG TEMPURA 
HARGA ASAL RM1800 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM990 sahaja !



7.FILE KIT & CD ROM ASAS MEMBUKA KEDAI KEK , PASTRI DAN BAKERI + STANDARD RESEPI
HARGA RM3800 



8.FILE KIT & CD ROM TIPS DAN TEKNIK BIZZ GERAI BURGER SEMUDAH A.B.C
HARGA ASAL  RM990 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM390 sahaja !



9.FILE KIT & CD ROM TIPS & TEKNIK BIZZ GERAI NASI LEMAK KUKUS BERLAUK SEMUDAH A.B.C
HARGA ASAL RM1200 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM590 sahaja !



10.FILE KIT & CD ROM TIPS & TEKNIK BIZZ YONG TAU FOO SEMUDAH A.B.C
HARGA ASAL RM1200 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM590 sahaja !



11.FILE KIT & CD ROM TIPS & TEKNIK PERNIAGAAN KATERING SEMUDAH ABC + STANDARD RESEPI MENU
HARGA ASAL RM2800 kini pada harga PROMOSI 
Hanya RM1800 sahaja !



PILIHLAH DENGAN BIJAK mengikut kepentingan dan keperluan Anda SEKARANG ! 
HARGA PROMOSI AKTIF SEHINGGA 31 OGOS 2017






Wajib  Membuat Pembayaran PENUH ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286



ii- MAYBANK 151409098193



iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 

Muhamad Gunawan Jamil



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 


0172260719 sama ada melalui whatsapp atau direct call






whatsapp / telegram

60172260719

chef obie





Lirik Lagu Gamma1 - Hidup Segan Mati Tak Mau 

Howww Hoooooo
Semuanya telah kuberikan
Harta cinta dan kasih sayang
Apa yang belum kau dapatkan
Bahkan nyawa ku pertaruhkan
Kini kau hilang bagai ditelan alam
Aku disini tersakiti

Hidup segan mati tak mau
Saat aku pisah dari mu
Pahit rasa nya gula
Manis rasa empedu ku rasa

Engkau pergi tanpa berita
Habis kisah tutup cerita
Menagis dalam tawa
Senyum dalam derita kurasa... kurasa

Apa yang belum kau dapatkan
Bahkan nyawa ku pertaruhkan
Kini kau hilang bagai ditelan alam
Aku disini tersakiti

Hidup segan mati tak mau
Saat aku pisah dari mu
Pahit rasa nya gula
Manis rasa empedu ku rasa

Engkau pergi tanpa berita
Habis kisah tutup cerita
Menagis dalam tawa
Senyum dalam derita kurasa
Howww Hoooooo

Howww Hoooooo
Hidup segan mati tak mau
Saat aku pisah dari mu
Pahit rasa nya gula
Manis rasa empedu ku rasa

Engkau pergi tanpa berita
Habis kisah tutup cerita
Menagis dalam tawa
Senyum dalam derita kurasa
Kurasa howwwwww 










p













Terima Kasih

Komen
30 Komen

30 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam chef,
Thanks untuk perkongsian ilmu
Dalam bentuk ebook, saya telah miliki
Ebook 100 resepi roti chef obie,ianya banyak membantu ..
Thanks chef semoga succes dengan ebook terbaru

Tanpa Nama berkata...

Chef cute handsome dah released ebook baru, congratulations

Tanpa Nama berkata...

Hi cef
Thanks, ebook kuih raya popular best!
Tak sabar nak try buat
Akak berani rekomen ebook cef ni..murah n puas hati

Tanpa Nama berkata...

Sorry chef obie boleh saya beri pendapat senang kata ada sedikit request,
Bolehkah chef obie beri extra product ebook yg special dengan setiap pembelian salah satu ebook yg menarik diatas,
TQ

Tanpa Nama berkata...

Wow so cheap la chef!
Smile please

Tanpa Nama berkata...

Wish you succes chef obie
Love with your great ideas..
very creative person

Tanpa Nama berkata...

Sesuai...
Terbaik lah chef obie

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih chef
Slamat hari cikgu..
Nak ucap awal kat chef

chefgunawanjamil Obie berkata...

wslm, terima kasih cik/puan

InsyaAllah.Amin

chefgunawanjamil Obie berkata...

tq

peace

chefgunawanjamil Obie berkata...

terima kasih,
cik puan ... selamat menggunakan resepi chef obie.
InsyaAllah hasil yang baik dan puas hati!

chefgunawanjamil Obie berkata...

its ok, actually chef memang dah sediakan ebook menarik dan akan diberi kepada semua pembeli ebook chef yang baru ni.apa pun tq... chef beri 4 ebook secara PERCUMA! jadi pastikan anda juga memilikinya

chefgunawanjamil Obie berkata...

tq chef always smile..

chefgunawanjamil Obie berkata...

Tq for your wishes...
sentias perbaiki diri.. untuk kebaikan dan dikongsi bersama
peace

chefgunawanjamil Obie berkata...

tq.. sentiasa cube memenuhi permintaan anda
dan harap ia relevan ..
dan sentiase perbaiki diri

chefgunawanjamil Obie berkata...

Terima kasih banyak-banyak
hari cikgu yea...

peace yo!

sarimahdaud berkata...

Chef obie terima kasih,makcik tak sangka ada juga insan yang murah hati tak kedekut ilmu
bukunya pun murah diberi lagi percuma buku,subhanAllah semoga rezeki chef murah.
Amin

bukanctnohaliza berkata...

Salam chef,
Boleh akak request -
Mohon Chef obie buat ebook mengenai cara buat nasi lemak power! Dengan lauk pauknya sekali,akak yg suka dengan ebook daripada chef obie,harganya mahal sedikit daripada ebook diatas pun tak mengapa,budget akak rm30, buatlah chef insyaallah laku

Tanpa Nama berkata...

Congrats chef obie saya nampak chef dalam majalah rasa edisi bumper puasa, chef suke sharing resepi la
Saya nampak.mesti kak long makcik akak ramai suke chef

bigmama berkata...

Chef obie
I'll give you 5star for your ebooks,no regrets

chefgunawanjamil Obie berkata...

Amin,

Terima kasih kembali

chefgunawanjamil Obie berkata...

InsyaAllah, akan chef obie pertimbangkan" ebook Nasi Lemak & Lauk Pauk", chef da terima lebih 3 permintaan yang sama, jika sentiasa yang bertanya akan chef buatkan!
apa pun harapan chef obie , semoga ebook terbaru chef obie ini
mampu dan menjadi pilihan anda yang tercari -cari resepi terbaik untuk kuih raya mahupun untuk masakan raya nanti

As Salam mesra!

chefgunawanjamil Obie berkata...

macam tu ea..
terima kasih alert..
IsyaAllah selagi diberi kesihatan dan enjoy dgn apa yg chef buat sekarang ..chef akan terus dan terus berkongsi ilmu yang ada ini untuk anda

chefgunawanjamil Obie berkata...

Hi, thanks 4 ur great comment!
ape pun chef obie banyak kekurangan dan sentiase memperbaiki..semoga ia akan lebih baik dan baik untuk ebook yang akan datang! kepada anda yang belum dapatkan ebook chef obie ini..sila dapatkan segera yea..
tq

encikmimpikering berkata...

Salam chef,
Saya ada cadangan & merupakan permintaan,saya dah miliki ebook chef ini,ia membuka mata saya bukan sahaja dari ilmu dan resepi masakan semata,tapi banyak benda-
Chef obie saya mohon pertimbangkan permintaan saya,saya berasa YAKIN EBOOK CHEF OBIE MELETUP saya ingin tolong promo ebook chef ini,ingin membantu dalam jualan ebook ini,dengan sedikit komisyen keuntungan setimpal pun boleh,cuba chef wujudkan agen untuk pasarkan ebook chef,

PLEASE TAKE NOTED,CHEF OBIE KATA SHARING IS CARING,MOHON PERTIMBANGKAN.TQ

chefgunawanjamil Obie berkata...

waalaikumussalam wbt,

encikmimpikering,

terima kasih atas sokongan anda,pendapat anda akan chef obie pertimbangkannya sebaik mungkin.Chef obie perlu pendapat yang lain juga.Insyaallah..
suatu yg dikongsi akan membawa keberkatan..sharing is caring!

Apa-apa info akan chef beritahu dalam blog kesayang chef obie ni

Tanpa Nama berkata...

Chef obie
Ebook banyak membantu
Best!

Tanpa Nama berkata...

Thanks chef obie
6 ebook chef ini telah saya miliki
Terlalu banyak ilmu yg chef kongsikan
4 ebook percuma juga terbaik, semoga chef dimurahkan rezeki

chefgunawanjamil Obie berkata...

Alhamdulillah, semoga sedikit perkongsian ilmu ada manfaat bersama.

Amin

chefgunawanjamil Obie berkata...

semoga sedikit perkongsian ada manfaatnya

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign