Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

HUBUNGI SELEBRITI CHEF OBIE






















CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / DEMONSTRASI MASAKAN DAN BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL

Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Brunei Darus Salam , Hong Kong Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .




Sebarang Pertanyaan & Perkhidmatan Hubungi 

Hotline : 017 2260719
chef obie
Ampang . Kuala Lumpur . Malaysia

email : gunawan.jamil@gmail.com

PLEASE FOLLOW



IG : chef_obie_official 


Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )








Chef Obie bersama mahasiswa Tahun 5 Fakulti Pengurusan Hotel Dan Pelancongan ,Uitm Shah Alam





Chef Obie , pensyarah dan pelajar-pelajar Degree In Nutrition Dan Diploma In Medical Assistant-MSU University Shah Alam



Chef Obie Bersama Staf CIMB AVIVA , Jalan TuankuAbdurrahman ,Kuala Lumpur


chef nak berkongsi kata kata positif untuk Anda..dan juga diri sendiri sendiri..

" WAKE UP SMILE ,
AND TELL YOURSELF
TODAY IS MY DAY !

AND TRAIN YOUR MIND 
TO SEE THE POSITIVE
IN EVERY SITUATION "





Even when bad things happen you have to try to use those bad things in a positive manner and really just take the positive out of it.-

- chef obie 

Gastronomy Consultant , Food Stylish , Celebrity Chef
Properties Advisor For Hotel & Resorts



Kiri- Eksekutif Chef Adabi Chef Irwan , Pengurus Besar ADABI Johor Encik Zainuddin Salleh Dan Chef Obie








MGJ Consultancy & Services
Providing- Consultation that include theory and practical
for Government and Corporate Private Sector ,
GLC Company , Bussines Owner , Institute of Higher Learning
( Private And Government ) and Housewife.



Untuk Join Group Masakan Chef Obie ( SCG ) : 
Sila Whatsapp ke 0172260719








Terima Kasih

Komen
18 Komen

18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Congrats chef

Your blog now are the one of people choices

Keep it up!

chefgunawanjamil Obie berkata...

thanx 4 all...

sokongan anda sama ada secara langsung atau tidak langsung amat chef hargai, banyak kekurangan daripada chef obie, akan chef perbaiki .

peace not war

piratez de souza berkata...

Bravo bro chef

Keep it up...
Aku rase bintang berkelip di langit tu bukan satelit tapi ko bro hahaha..

Proud of you...
Ex ALAM

chefgunawanjamil Obie berkata...

Thanks 4 support me

piratez de souza...

semua product ALAM ade valuenye tersendiri & terbaek!

peace, i'm proud of u too

twin tower berkata...

Hi chef,
Congrats for your sharing knowledge to us... the people!

May ALLAH swt always bless u

Tanpa Nama berkata...

Assalammualaikim
Chef obie ' obie wan kenobie'

Saya wakil dari bekas pelajar-pelajar chef mohon chef obie wan kenobie kembali aktif dalam laman sosial facebook,
Hampir setengah tahun kami tidal melihat status updated daripada chef

Kami mahu chef aktif kembali dalam facebook, we need chef obie wan kenobie yang BeeGeeS - Brilliant Gorgeous & Sempoi heee

Terpaksa bodek up2 nak chef sudi updated info dan knowledge dlm fb

Missing obie wan kenobi

Tanpa Nama berkata...

Hi chef obie wan kenobie

Bila chef nak kembali aktif di fb?
Please take noted

Tq

Tanpa Nama berkata...

Ko buat aku bersemangat chef

Thank u

Tanpa Nama berkata...

Chef obie jika ada buat event, kelas atau demo di negeri sarawak.
Sila inform yea dalam blog.

TQ

Tanpa Nama berkata...

Hi chef
orang sabahan ingin juga
Ketemu chef o.b
Bila mahu sampai disini

Terima kasih segala ilmu
Yg chef ada berkingsi dlm blog

Tanpa Nama berkata...

Hello bro,
Respect lu bro,
Gua chef jugak,gua tengok care lu
Lu memang low profile,duduk diam tersorok dlm blog,tapi power! rase banyak chef jealous sama lu bro,termasuk gua,tapi gua jealous yg positif,satu hari gua mesti jadi mcm lu bro.. obie

Tanpa Nama berkata...

Singgah perak la chef obie

chefgunawanjamil Obie berkata...

Terima kasih beri komen,
Jika chef buat event disana chef mesti inform dalam blog.

peace

chefgunawanjamil Obie berkata...

Hi ..
terima kasih bertanya.. sabah
lahad datu chef dah sampai sane..
apa pun jika chef adas program disana chef inform dalam blog ni..

peace

chefgunawanjamil Obie berkata...

Waalaikumussalam,

Terima kasih anda pasti student chef kan..
Chef mohon maaf sekiranya ketiadaan chef obie dalam facebook ada sedikit membuatkan anda semua tercari-cari chef,jika anda ada sebarang pertanyaaan @ persoalan menegenai isu baking/masakan boleh sahaja terus menghubungi chef atau SMS atau email.

Ketika ini kemungkinan besar chef tidak aktif kan akaun FB,
mungkin chef akan buka yang baru dan invited anda semua.

Terima kasih kerana menghargai chef obie.

Selamat berpuasa & Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

SAID berkata...

Assalamualaikum Chef,

Saya amat mengharapkan kursus Western Food dalam jangkamasa yang terdekat ini (September 2014) jika ada. Harap Chef dapat mempertimbangkannya.

Terima kasih dan Wassalam

chefgunawanjamil Obie berkata...

Waalaikumussalam wbt,
Terima Kasih bertanya En Said-
Kursus @ kelas masakan Personal Western Sentiasa ada

Hari Isnin - Khamis ( 11 pagi-4 ptg )
Jumaat & Public Holiday Tiada kelas/kursus
Sabtu & ahad ( 11 pagi-4 ptg )

sila refer :

http://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/p/kelas-persendirian.html

atau
sila email ke gunawan.jamil@gmail.com untuk info selanjutnya

chefgunawanjamil Obie berkata...

Chef obie juga berterima kasih kepada pelajar-pelajar luar semenanjung seperti dari Sarawak dan Sabah,
chef obie respect , anda begitu komited , berbudi dan mesra, Terima kasih sekali lagi... jauh tak bererti kite tak boleh berjumpa & berkongsi ilmu- ilmu yg dikongsi sukacita sekiranya dapat digunakan dgn baik :)

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign